Generelt om energikæder

Kabelkæde, cable chain, energikæde, e-chain, cable drag chain. Produktet har mange navne.  Her bruger vi betegnelsen: Energikæder. Vi fører energikæder fra CP System (CPS) som er en koreansk producent, der fremstiller kabelkæder i høj kvalitet.

Kvalitet
CPS er certificeret iht. ISO9001 og ISO14001 og leverer CE-mærkede og ATEX-godkendte (Ex) energikæder.
Alle CPS energikæder er lavet af nyproduceret CPS-Amide (PA6+G.F) – Glasfiberforstærket Polyamid.
Materialet har høj slagstyrke og tåler temperaturer fra – 30°c til + 130°c.

Hvad er en energikæde?
En energikæde er i de fleste tilfælde et plast produkt (findes også i stål), som bruges til at beskytte kabler, slanger m.m. i bevægelse. Energikæden består af dele, som danner en ramme om kablerne, og derved beskytter dem fra udefrakommende slag samt fører kablerne i den ønskede bevægelse.

Hvordan bruges en energikæde?
Først vælges en kæde med de korrekte dimensioner. Herefter monteres energikæden på fx en maskine. Kædens ene ende bliver monteret på den stillestående del, og den anden monteres på delen i bevægelse. Kablerne bliver lagt ind i energikæden (dette kan også ske før monteringen af kæden). Når den bevægelige del i maskinen er i bevægelse, vil kæden guide kabler i den ønskede bevægelse.

Hvilken kabelkæde skal du vælge?
Få fastlagt dit behov:

  • Hvad har du af plads at gøre godt med?
  • Hvad er størrelsen på kablerne?
  • Hvilken bøjning er der plads eller behov for? (kablernes fleksibilitet)
  • Længden på bevægelsen?

Tilbehør til energikæder
Vi tilbyder også diverse tilbehør. Blandt andet har CPS guide systems til styring og støtte af energikæderne, samt plastrør til beskyttelse af kabler samt tilbehør til robotarme (serie Roboway og Robo-Kit).

Typer af energikæder
CPS sortiment strækker sig fra små Mini kæder/Mini Chain, til Shift Chain (ST) og Sabin Chain (NSB) som findes både i åben og lukkede, glidende/sliding, og rullende/rolling chain.

Mini Chain

Minikæden/CPS Mini Chain er en enkel kæde, som tilbydes i størrelser fra indvendig højde fra 10 mm og indvendig bredde 6 mm op til indvendig højde 23 mm og indvendig bredde 77 mm.

Minikæden består af led, hvor siderne er sammenhængende med den nederste ramme. Den øverste ramme kan fjernes fra kæden, når kablerne skal monteres. Dette gør kablerne let tilgængelige for brugeren.
Radius er indbygget i siderne og kan ikke udskiftes.

Udover den almindelige Minikæde tilbyder CPS også en glidende type CPS48S. Glidende typer er ideelt til længere distancer, da kæden lægger sig på sig selv og dermed ikke har brug for støtte nedefra.

Datablad CPS Mini Chain

Shift Chain (ST)

ST kæden er en større kæde og tilbydes i størrelser fra indvendig højde 26 mm  og indvendig bredde 35 mm op til indvendig højde 110 mm og indvendig bredde 600 mm.
ST kæden er opbygget af følgende separate elementer, som kan samles og adskilles efter behov:
Sider (bestemmer højde), rammer (bestemmer bredden) og radius (bestemmer bøjningen).
Dette gør at man kan genbruge delene, hvis behovet ændres.

ST kæden tilbydes i seks typer med hver deres unikke egenskaber.

Åben(N): Den åbne kæde gør det let for brugeren at tilgå kablerne. Enkeltdelene er lette at udskrifte. Kæderne er delvis selvbærende. Hvis kæden monteres horisontalt skal kæden støttet nedefra.

Lukket(E): Den lukkede har samme egenskaber som den åbne (N) kæde. Den lukkede kædes rammer overlapper hinanden, hvormed kæden beskytter kablerne mest muligt.

Skid (S): Skid typen er en åben glidende kæde. Kæden bøjer ned og kører oven på sig selv. Hermed er det muligt at føre kablerne i en længere bevægelse uden at kæden skal støttes nede fra. Ved den åbne kæde er der fortsat let tilgange til kablerne. Kæden har monteret glidefødder på sidestykkerne, hvilket bevirker, at kæden glider lettere.

Lukket Skid (ES): Den lukkede glidende kæde har egenskaberne fra den åbne glidende (S) samt den ekstra beskyttelse fra de lukkende rammer.

Rullende (RS): Den rullende kæde er en glidende kæde, som er lavet til længere distancer. Kaldes også Roller kæde. Den bøjer ned og kører oven på sig selv. Dermed kræves ikke støtte nedefra. Kæden har monteret glidefødder. På undersiden af glidefødderne sidder en ruller, hvilket betyder, at kæden kan bevæge sig hurtigere og med mindre friktion.

Lukket Rullende (ERS): Den lukkede rullende kæde har de samme egenskaber som den åbne (RS), samt den ekstra beskyttelse fra de lukkende rammer.

Vi lagerfører den åbne kæde (N). De andre typer kan bestilles hjem efter behov.

Datablad CPS Shift Chain (ST)

 

Sabin Chain (NSB)

NSB kæden er konstrueret så kæden i bevægelse støjer mindre. For at nedbringe støjen er radius indbygget i sidestykkerne, og man kan derfor ikke ændre radius.

NSB Åben (N): Den åbne kæde gør det let at tilgå kablerne, og enkeltdele er lette at udskifte. Kæderne er delvis selvbærende, derefter skal kæden støttet nedefra, hvis kæden er monteret horisontal. Det særlige ved NSB kæden er at er mere støjsvag samt frembringer mindre støv.

NSB Lukket (E): Energikæden der bruges i eksterne partikel-eksponerede miljøer. Den lukkede kæde som har overlappende rammer, der beskytter kabler og slanger optimalt.

NSB Cleanroom (CR): Clean typen er fremstillet i UHMW-PE-materiale (molekylær 6,7M).

NSB Sliding (S): NSB er en glidende kæde, der bruges til længere distancer og hvor hurtig drift/høj hastighed er påkrævet.

Datablad CPS Sabin Chain (NSB)

Behov for hjælp?

Hvis du ikke her på siden finder den rigtige energikæde eller hvis du har behov for vejledning, så er du meget velkommen til at kontakte os.

 

Ved at klikke 'Acceptér Alle' så giver du til tilladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: Funktionalitet, Statistik og Marketing